Entreprenörskap i skolan

En podcast i sex avsnitt

Jobbar du i skolan? Vill du lära dig mer om entreprenöriellt lärande och hur man kan arbeta praktiskt med det i din undervisning? Då är detta en podd för dig. I poddens sex avsnitt får du följa med på en resa där GR skola arbetsliv studerar och samtalar om det entreprenöriella lärandet. Genom intervjuer med forskare, samtala med lärare och skolbesök guidas du genom det entreprenöriella lärandet, engagerande undervisning, och entreprenöriella förmågor. Vi kan lova massor av konrekta undervisningstips och spännande insyn i forskningsresultat.

Välkommen!

Den här podcasten görs som en del av kompetensutvecklingsprojektet Entreprenörskap i skolan i Göteborg Stad. Projektet finansieras av Skolverket.

Avsnitt 1 – Vad är entreprenöriellt lärande?

I första avsnittet besöker vi Kullaviksskolan i Kungsbacka, där vi möter Helena Sagar, lärare och lektor med en doktorsexamen inom naturvetenskap med utbildningsvetenskaplig inriktning. Hon arbetar dessutom med skolutveckling och entreprenöriellt lärande i Kungsbacka kommun. Avsnittet går på djupet med det entreprenöriella lärandet där Helena berättar om sin forskning, om begreppet, vilken effekt hon ser och hur hon använder entreprenöriellt lärande i undervisningen.

Häng med!

Avsnitt 2 – Tematiskt arbete och entreprenöriella förmågor.

I dagens avsnitt får vi reda på mer om entreprenöriellt lärande i praktiken. Vi åker till Sannaskolan i gemytliga Majorna och möter de engagerade lärarna Morgan Andersson och Jennie Jacobi som delar med sig av sitt arbete med tematiskt arbete och entreprenöriella förmågor.

Häng med!